Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.06.2018 18:21 - Кой и с каква цел организира „убийството на Бабченко”
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1583 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 02.06.2018 18:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Инсценировката на убийството на Аркадий Бабченко, организирана от украинското контраразузнаване, изглежда толкова абсурдно, че е трудно да се определи каква е реалната цел на организаторите ѝ. Въпреки това вече се появиха някои факти, които отчасти повдигат завесата.   

Според украинския журналист Владимир Бойко причината, която накара СБУ да организира инсценировката с Бабченко, са бизнес интереси. Мнимото „убийство” било начин да се реши корпоративния спор между учредителите на украино-германското предприятие „Шмайзер”.

Борис Герман, когото СБУ задържаха като „поръчител” на „убийството” на Бабченко, е един от учредителите на фирмата, която изпълнява поръчки за украинското военно министерство. Преди известно време опонентите му искали да отнемат дела му в предприятието затова се договорили с полицията и срещу Герман образували дела за мошеничество. Номерът обаче явно не минал и в крайна сметка съдът прекратил въпросните дела.

image

Борис Герман - "поръчителят" на "убийството" на Бабченко от името на СБУ

Впоследствие към борбата между Герман и конкурентите му се присъединили СБУ. „Съдейки по всичко” – пише украинския журналист – „става дума за примитивно изпълнена провокация, целяща ареста на ръководителя на фирмата „Шмайзер” и отнемането на неговия дял в уставния фонд на предприятието, който според неговите опоненти му принадлежат противозаконно”.

Интересното е, че Герман наистина вярва, че е изпълнявал мисия от името на СБУ и дори в съда назова името на куратора си и телефонния номер, който е използвал за връзка. По сценария на СБУ директора на „Шмайзер” е трябвало да предаде парите на „килъра” на Бабченко, който също е сътрудничил с СБУ и също е вярвал, че изпълнява мисия от името на украинското контраразузнаване. След като „килърът” с фамилия Цимбалюк се свързал с Герман, той веднага се обадил в СБУ и съобщил, че искат от него да ликвидира Бабченко, който също е под похлупака на СБУ.

Цимбалюк между другото е украински нацист, воювал в Донбас, който в момента се подвизава като свещеник в Киев. Медиите достатъчно бързо разкриха самоличността на фалшивия килър, но от СБУ първо отричаха той да е техен агент, а после все пак признаха.

image

Нацистът свещеник Цимбалюк – "килърът" на Бабченко, който работи за СБУ

В момента версията на СБУ е, че те са организирали инсценировката с цел да разкрият заговор на руски шпиони, финансирани от фонд на Путин. При това начело на този фонд стои украински олигарх.

Въпреки че на украинските власти в лицето на Порошенко и компания е било ясно, че „убийството” на Бабченко е постановка, те въпреки това веднага обвиниха Русия, а украинския външен министър дори използва трибуната на ООН, за да обвини Москва в убийството на журналиста. Западните медии и политици се хванаха на въдицата и веднага копипейстнаха нападките срещу Русия без да знаят, че всичко е инсценировка. Всъщност те разбраха за това на следващия ден, оказвайки се в ролята на пълни глупаци благодарение на Киев.

Имайки предвид, че надпревара за президентския пост в Украйна вече започна, Порошенко реши да използва Бабченко за борба с политическите си конкуренти преди следващите избори догодина и да ги обвини, че са агенти на Путин и са искали да дестабилизират обстановката в Украйна. Защо историята с Бабченко продължи само два дни е трудно да се каже – възможно е организаторите на инсценировката да са се бояли, че измамата ще бъде разкрита по-бързо от нужното и това ще им донесе повече проблеми отколкото бързото „възкръсване” на Бабченко.

Съдейки по всичко чрез нескопосаната си инсценировка СБУ са преследвали няколко цели едновременно – хем икономически (отнемане на дела на Герман в „Шмайзер”), хем политически („Русия е виновна за всичко” и „политическите конкуренти на Порошенко са агенти на Кремъл”). Характерно е, че СБУ хич не ги е вълнувало какви ще са международните последствия, затова и не се постараха особено над циркаджийската си операция.

На европейците историята с Бабченко обаче не се хареса и на главния прокурор на Украйна и шефа на СБУ се наложи да се обясняват пред посланиците на страните от G7. Обясненията им бяха от типа „воюваме с Русия, в Украйна е пълно с путински шпиони и диверсанти и ние се борим с тях”.  

В същото време СБУ отричат Борис Герман да е сътрудничил с тях и явно в цялата история той ще се окаже в ролята на жертвено агне. Пък и ако СБУ признаят, че Герман е част от схемата, то тогава ще рухне версията със заговора на руските служби. Освен това няма да могат да го отстранят от фирмата „Шмайзер”.    

Въпреки международния скандал, който предизвика историята с Бабченко, Порошенко и компания особено не се притесняват от последствията. Явно те смятат, че нито европейците, нито американците ще тръгнат да ги наказват, при положение, че те самите постоянно забъркват евтини провокации срещу Русия, да не говорим, че западните медии отбелязват рекорд по недоверие сред читателите, много от които се увериха, че западните демократични медии отдавна се превърнаха в пропагандистка клоака.

Но трябва да признаем, че дори британците не биха си позволили да организират толкова селска операция тип „Бабченко”. 



Гласувай:
3



1. 1997 - Лоша работа
02.06.2018 23:53
1997 написа:
Ако инсценировката беше за вътрешна употреба, щеше да бъде афиширана най- високо до ниво министър на вътрешните работи. Заявленията на външен министър и премиер я правят предназначена за международна подкрепа.

Да не би пък срещу няколко нужни шекела Гройсман да е привлякъл вниманието на света към суетния журналист, вместо към клането в Ивицата?
Палестинците пишат : "В хода на протестите на Великия Марш на Завръщането, започнали на 30 март, над 115 палестинци бяха убити и още 13 000 бяха ранени."

Когато никой не възразява, нямам никакъв шанс да си променя мнението и то здраво пусна корени в съзнанието ми за аферата Бабченко
цитирай
2. worldissue - Ако инсценировката беше за вътр...
03.06.2018 00:31
1997 написа:
Ако инсценировката беше за вътрешна употреба, щеше да бъде афиширана най- високо до ниво министър на вътрешните работи. Заявленията на външен министър и премиер я правят предназначена за международна подкрепа.

---
Повечето от нещата, които казва Порошенко и останалите представители на украинската власт са за външна и вътрешна употреба едновременно. Всяко свое действие или думи в чужбина те преподнасят като успех пред родната публика и си правят евтин пиар вкъщи. Ако са търсили международна подкрепа чрез "убийството" на Бабченко, то те получиха обратен ефект и Западът е много недоволен. И пак, всички тези истории с Бабченко и т.н. се използват за вътрешна употреба и украинските медии обработват населението в изгодна за киевските власти светлина.

---

Да не би пък срещу няколко нужни шекела Гройсман да е привлякъл вниманието на света към суетния журналист, вместо към клането в Ивицата?
Палестинците пишат : "В хода на протестите на Великия Марш на Завръщането, започнали на 30 март, над 115 палестинци бяха убити и още 13 000 бяха ранени."


Не мисля, че между Гройсман и събитията в Газа има някаква връзка. Украйна и Ивицата Газа са паралелни теми. Пък и западните медии по принцип си затварят очите, когато става дума за действията на ционистите.

Горе-долу така виждам нещата.
цитирай
3. 1997 - Въпросът остава
14.06.2018 20:52
worldissue написа:

Не мисля, че между Гройсман и събитията в Газа има някаква връзка. Украйна и Ивицата Газа са паралелни теми. Пък и западните медии по принцип си затварят очите, когато става дума за действията на ционистите.

Горе-долу така виждам нещата.

Няма никакво друго едновременно събитие със случая "Бабченко". Това, че са паралелни, че нямат връзка, че се отнасят за различни страни на света е най- подходящ начин да бъде отвлечено вниманието.Едва днес ООН осъжда агресията. Късно, без медийна разгласа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3213844
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031