Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2018 12:34 - Нинова отговори на Цветанов: Ето речта ми на форума на ПЕС в Лисабон, не подкрепям Конвенцията!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Председателят на социалистите изтъква и значението на налагането на социалния стълб
 

1 февр. 2018 | 11:25


Не подкрепям Истанбулската конвенция, говоря за двойния стандарт на храните, избухна лидерът на БСП

 

 

На форума на ПЕС в Лисабон лидерът на БСП Корнелия Нинова не е подкрепила Истанбулската конвенция, както твърдят от ГЕРБ и лично шефът на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов.

В отговор на несекващите нападки от страна на мнозинството, Нинова публикува във Фейсбук речта си на Съвета на ПЕС в португалската столица.

От нея се вижда, че тя говори пред европейската левица за двойния стандарт на храните.

 

Ето и публикацията на Корнелия Нинова в социалната мрежа:

 

Речта ми "в защита” на Истанбулската конвенция на заседанието на Съвета на ПЕС в Лисабон:

На днешното заседание на Съвета на ПЕС искам да ви призова за обща позиция на ПЕС против различното качество на храните. Това ще е конкретен пример, че се борим с неравенствата в ЕС - не само сред гражданите - между бедни и богати, а и като статус на различните държави-членки.

България ще поеме председателството в този ключов момент, когато ще говорим за напускането на Великобритания, за бежанската криза, за пътя, по-който трябва да вървим, за бюджета в следващия програмен период. Ние, българските социалисти, заедно с всички вас, изработихме своя визия за бъдещето на Европа, която се казва „Повече социална Европа за хората”, и направихме така, че в българския парламент тази наша визия да бъде включена в общото решение на парламента, с което се приема програмата за бъдещото председателство на ЕС от 1 януари. Тоест, ние имаме своя първи реален успех в налагането на социалния стълб. Този социален стълб обръща внимание на това, че всеки опит да се ограничи ЕС само до общия пазар, води до подкопаване на устоите му, защото те са социалните права, справедливост, равенство, благополучие на гражданите. Налаганата икономическа политика през последните години е превърнала гражданите от обекти в субекти, от цел на икономиката - в нейно средство.

Безработицата и липсата на перспектива пред много европейски граждани остава проблем. 17 млн. младежи са без работа днес. И аз споделям казаното от г-н Тимерманс, че младите са бъдещето и на тях трябва да обърнем внимание. Но нека не разговаряме сами със себе си за бъдещето на младите, а да разговаряме с тях за тяхното бъдеще. Те трябва да участват във вземането на решенията.

Очевидно трябва да променим Европа, за да я спасим. Тази промяна не изисква да измислим нещо генерално ново. Просто трябва да се върнем там, откъдето тръгна Европа – от нейните изконни ценности – солидарност, справедливост и равни възможностти за всеки европейски гражданин.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073815
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031